Skip to main content

Een leven lang leren met het Persoonlijk leerbudget

Het is belangrijk dat medewerkers in de elektrotechnische detailhandel goed inzetbaar blijven, nu en in de toekomst. Daarom hebben werkgevers en vakbonden een leerbudget afgesproken binnen de cao. Dit Persoonlijk Leerbudget ondersteunt aantrekkelijk en inspirerend werkgeverschap. Bovendien is het bedoeld als een impuls voor de motivatie en ontwikkeling van medewerkers in de branche.

Budget inzetbaar vanaf 1 september 2020
Werknemers met een arbeidsovereenkomst van meer dan 15 uur per week hebben sinds 1 juli 2018 recht op een Persoonlijk Leerbudget op van € 150,– per jaar inclusief BTW met een maximum van €300,–. Het budget kan met ingang van 1 september 2020 worden besteed aan scholing en ontwikkeling via Persoonlijkleerbudget.nl

In de huidige CAO is het leerbudget opnieuw opgenomen. Dit betekent dat je ook in 2021 en 2022 leerbudget opbouwt. Wil je berekenen op hoeveel budget jij recht hebt, maar dan gebruik van deze rekentool

Rekentool, cheques en een poster
Werknemers kunnen op het portaal kiezen uit een breed aanbod opleidingen en trainingen, waarvan sommigen ook kosteloos. De gekozen opleiding moet bijdragen aan de persoonlijke loopbaan van de werknemer zodat zij kunnen meebewegen in een dynamische en snel veranderende markt en branche. Er zijn cheques en posters beschikbaar om medewerkers te informeren over het bestaan van de regeling. Met een rekentool kan de hoogte van het budget worden vastgesteld.

Uitvoerende partijen
Het Persoonlijk Leerbudget wordt uitgevoerd door het Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED) in opdracht van Techniek Nederland, FNV en CNV vakmensen.

Kijk voor alle voorwaarden en aanvullende informatie op persoonlijkleerbudget.nl

Lang leve leren!

Met het Persoonlijk Leerbudget voor de elektrotechnische detailhandel. Check jouw mogelijkheden.